האתר הנפלא הזה מציג את המפה של רומא שנעשתה על ידי ג'יאנבטיסטה נולי בשנת 1748. נולי היה אחד האנשים הראשונים שהשתמשו בייצוג אורתוגונלי של העיר במפה, לעומת הייצוגים המקובלים בזמנו של מבטים ממעוף הציפור. המפה מדוייקת להפליא, וניתן להשוות אותה באתר לצילום אויר מיושר מימינו.
אחד הדברים המעניינים במפה הוא הצורה שנולי בחר לייצג את המרחב של העיר. בזמן שהבנינים מוצגים בשחור, נולי מציג כלבן את כל המרחב הציבורי של העיר, וכולל בזה גם את המרחב הפנימי של הכנסיות וגם את החצרות הפנימיות בארמונות ובמנזרים. שיטת הייצוג הזו הפכה למקובלת בעיצוב אורבני, כדרך להציג את המרחב הציבורי. כתוצאה מצורת ייצוג זו ניתן לעמוד על היופי והגוון הרב של המרחב הציבורי ברומא, ועל כך שכל פינה ממנו היא "חיובית". בכל מקום שאתה נמצא, אתה חלק ממרחב קמור שמקיף אותך כמו חדר. תכונה מעניינת נוספת היא ההשלמה והשילוב שיש בין המרחב הפתוח והבנוי – הם מגדירים זה את זה. הבניינים מגדירים את המרחב הפתוח, והמרחב הפתוח את הבניינים. זאת לעומת הנפוץ היום שהוא בניינים הצפים במרחב ללא התייחסות אליו.
ישנם עוד דברים רבים לראות באתר – מומלץ בחום. זה מסוג האתרים שהופכים את האינטרנט לשירות אמיתי.
מהתגובה של שמעון התברר לי שבמעבר של סביבות מהסביבה של רשימות לוורדפרס הקישור המקורי של הרשומה לאתר שבאוניברסיטת אורגון נעלם. חידשתי אותו. תודה לשמעון.
כמו כן תודה ל – Moon שנתנה את הלינק למפת נולי בברקלי. הנה הוא כאן. כך יכולים הקוראים להגיע אל שני הלינקים מבלי לעיין בתגובות.
עדכון ב – 2 ליוני 2012: שיר יפה שכתבה דולורס היידן על נולי והמפה שלו.
תגובות
זהו לדעתי האתר הטוב ביותר של מפת נולי:
http://nolli.uoregon.edu/
שוב, רציתי לדעת עוד על מפת נולי ושוב הגעתי לאתר שלך שאני שמחה לראות שגם מתעדכן.
(אגב,אתה מופיע ראשון תחת צמד המילים "מפת נולי").
זה באמת מרתק ושוב תודה לך על שאתה חולק את הידע שלך עם אחרים.
האתר הזה גם הוא מסוג האתרים שהופכים את האינטרנט לשירות אמיתי.
תודה על הלינק
האתר שציינת נפלא!
אני מוסיפה לינק לדף בו ניתן לצפות סימולטנית בכל 12 החלקים של המפה המדהימה הזו, ואף לקבל כל חלק וחלק בהגדלה – וזה פשוט מופלא ומרתק
http://www.lib.berkeley.edu/EART/maps/nolli.html