הבית ליד ברה (Bra)

לפני שלושה שבועות היינו שם. בבית של פרנקו ופרנקה שליד העיירה ברה. הבירה העולמית של תנועת האוכל האיטי (Slow Food). פרנקו ופרנקה הם חברים של חברים, שמאוד רצו שנכיר אלה את אלה. פרנקו החל את דרכו כבן איכרים מהאזור הזה, אח"כ ברח מהעוני והפרובינצליות והיה פועל בפיאט בטורינו. שם החל להיות פעיל באיגודים המקצועיים, והמשיך ללמוד. היה פעיל במאבקים החברתיים של שנות השבעים, ואח"כ התחיל לעבוד בהנדסה סביבתית. מזה שנים הוא מנהל עבור הממשל האזורי שירותים וחברות העוסקות בניהול סביבתי. פרנקה היא פרופסור למדע המדינה באוניברסיטה של טורינו.
לשניהם היה מאוד חשוב להכיר לנו את האוכל המיוחד והמוקפד של האזור הזה הלאנגה (Langhe) ידועים בעיקר בזכות שני דברים: הטרטופו הלבן – פטריה בעלת ריח חזק הגדלה מתחת לאדמה ונמצאת רק באזור הזה, והיין המיוחד העשוי מענבי נביולו. הנביולו, הברולו, והברברסקו. אבל חוץ מן היין, האזור מלא תרבות של אוכל: לחם, גבינות, בשר בקר מזן מיוחד שטופח כאן, נקניקיות שעל פי המסורת המציאו אותם היהודים כשחיו באזור, ושאוכלים אותן חיות (ללא בישול), ונקניקים מסוגים שונים.

זה הבית בו בילינו סוף שבוע נפלא של אכילה שתייה ודיבורים

האזור היה עני מרוד עד קצת אחרי מלחמת העולם השנייה. אז גילה לפתע העולם את הטרטופו, והיין המיוחד של האזור, ומאז מגיעים לכאן לקניות שפים ממיטב מסעדות ניו-יורק, פריז וטוקיו. ייצור היין התרחב, ישנם באזור כמה אלפי יקבים. רוב הכפרים עדיין קטנים, העובדים החקלאיים מגיעים לכאן לעונה, והתושבים מקפידים לפנות אותם בסופה.

 

נוף טיפוסי בלאנגה

כמו הרבה מקומות גם כאן יש הרבה סתירות. הפרובינציאליות והייחודיות המקומית הפכו לסחורה הנמכרת היטב בשוק הגלובלי ולמושא קנאה של אזורים אחרים, שיש להם תרבות קולינרית לא פחות מתוחכמת אך שלא השכילו לשווק אותה בהצלחה כזו. אך הרוגע והשקט, הנוף והחום הפנימי והשלווה שהיין הטוב משרה – העניקו לסוף השבוע שלנו שהיה עמוס בשיחות קלות וכבדות נוגה שלו, ושקט שעדיין ממלא אותי עד עכשיו.

כל הקבוצה בפוזה אופיינית

ובסופו של דבר אלה האנשים שעושים את המקום. ובעיקר פרנקו ופרנקה שנעימותם, ומאור פניהם והכנסת האורחים שלהם נסכו עלינו את השיכרון הגדול ביותר.

Post a comment or leave a trackback: Trackback URL.

תגובות

  • יודן רופא  On 15 באוקטובר 2006 at 11:51

    לצערי לא אהיה. אבל אשמח לקרוא את מה שתכתוב.

  • רפרם  On 15 באוקטובר 2006 at 8:48

    יש לי המון חברים בברה, אלבא, ראקוניג'י, קרמניולה. הצניעות המאפיינת שלהם כמו האוכל המקומי פשוט מהממים.
    בסוף אוקטובר הקרוב סלואו פוד עורכים את הפסטיבל הדו-שנתי בטורינו ובאיזור. אני אמור לכתוב על זה בקרוב. אם תהיה באיזור עדיין תוכל לקפוץ.

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s

%d בלוגרים אהבו את זה: